Ikviens 8.jūlijā tiek aicināts ne tikai braukt ar bānīti, bet brauciena laikā baudīt arī vīnu un sieru.
SIA “Gulbenes – Alūksnes bānītis” pārstāvis Raitis Melders “Dzirkstelei” stāsta, ka šajā dienā bānītī notiks Vīna svētki. Pulksten 13.00 no Gulbenes dzelzceļa stacijas bānītis ar tvaika lokomotīvi Ferdinandu priekšgalā visus interesentus vedīs aizraujošā braucienā. “Šī brauciena doma ir atbalstīt vietējos vīna meistarus un siera sējējus. Brauciena laikā visi interesenti varēs degustēt vīnus un sierus, un tad, kad āķis būs jau lūpā, varēs arī iegādāties. Būs iespēja degustēt upeņu, aveņu, rabarberu vīnu, sieri arī būs dažādi – saldie, pikantie, klasiskais ķimeņu un dažādi citi siera izstrādājumi. Tie visi būs tikai Gulbenes novada ražotāju. Brauciena mērķis ir atbalstīt savējos, ļaut savējiem uzspīdēt šādā braucienā. Vietējie mājražotāji mums prot saražot labu un garšīgu produkciju,” saka R.Melders un piebilst, ka šādā veidā tiek dotas arī jaunas iespējas vietējiem ražotājiem. “Nav noslēpums, ka ar bānīti brauc cilvēki no visas Latvijas un ne tikai no Latvijas. Un kādēļ gan neradīt interesi par vietējiem ražotājiem?” retoriski vaicā R.Melders.
Brauciena laikā skanēs dzīvā mūzika, neizpaliks arī jautras izdarības. Pirmo reizi Vīna svētki tika rīkoti pagājušajā gadā. Tas bijis kā eksperiments, kurš izdevies. Interesentu atsaucība bijusi ļoti liela.
Lai baudītu Vīna svētkus bānītī, jārēķinās, ka šāds brauciens turp un atpakaļ (Gulbene- Alūksne un Alūksne – Gulbene) maksā 10 eiro – tajā iekļauts brauciens un degustācijas.
Atbildi pareizi…
… un iespējams laimēsi ielūgumu uz Vīna svētkiem bānītī.
1. Cik ilgā laikā bānītis veic pasažieru pārvadājumus no Gulbenes līdz Alūksnei?
2. Kādā arhitektūras stilā veidota Gulbenes dzelzceļa stacijas ēka?
3. Kad SIA “Gulbenes – Alūksnes bānītis” saņēma Latvijas kultūras mantojuma gada balvu?
Atbildes sūti līdz 5.jūlijam ar norādi “vīna svētki bānītī” uz e-pastu “laime@dzirkstele.lv” vai zvani pa tālruni 26136786 vai 64474830.
◆ 6.jūnijā laikrakstā „Dzirkstele” izsludinātā konkursa pareizās atbildes: 190 grādiem jābūt cepeškrāsnī, lai tajā liktu cepties liellopa, cūkas, jēra vai putnu gaļu; ledusskapī ilgi uzglabāt biezpienu iespējams, ietinot to tīrā, sāļā ūdenī samitrinātā drāniņā; no pelēšanas pasargāt tomātu biezeni var, ja to pārlej ar nelielu kārtiņu eļļas.
Izdevumu “Vasaras ēdieni” saņems Aija Otvare. Par laimestu lūgums sazināties ar laikraksta “Dzirkstele” reklāmas daļu pa tālruni 26136786. Apsveicam!
◆ 13.jūnijā laikrakstā izsludinātā konkursa pareizās atbildes ir: “Skroderdienas Silmačos” iestudētas Liepājas, Jelgavas un Dailes teātrī, Latvijas Nacionālajā teātrī, Krievu Drāmas teātrī, Ruses (Bulgārija) teātrī, Jaunatnes teātrī un Jaunajā Rīgas teātrī. Pirmo reizi “Skroderdienas Silmačos” uzveda 1902.gadā. Druvienā izrāde izrādīta 13 reizes.
2 ielūgumus uz izrādi 23.jūnijā Druvienā laimējusi Laila Jēkabsone. Ielūgumus var saņemt laikraksta redakcijā! Apsveicam!