Vistas gaļa ir visbiežāk iekļautais gaļas veids ikdienas maltītēs – no divām līdz septiņām reizēm nedēļā to ēd aptuveni puse Latvijas iedzīvotāju, bet cūkgaļa ir galvenā izvēle svētku maltītes gatavošanai.
97 % aptaujāto iedzīvotāju atzīst, ka ikdienā pārtikā lieto svaigu gaļu un gaļas produktus. Nedaudz lielāks gaļas ēdāju īpatsvars ir starp vīriešiem (97,5 %), kā arī respondentiem vecumā no 35 līdz 44 gadiem (98,5 %).
Aptauja parāda, ka 60 % respondentu savā uzturā lieto tikai tradicionālus gaļas veidus (vistas, cūkas, liellopa un tītara) un gandrīz vispār neēd jēra, truša vai medījumu gaļu. Liellopa un tītara gaļu aptaujas dalībnieki ēd vienu reizi mēnesī vai vēl retāk.
SIA “Kurzemes gaļsaimnieks” tirdzniecības un mārketinga projektu vadītāja Jūlija Veigure norāda, ka pircēji dod priekšroku svaigai gaļai, kas liecina, ka cilvēkiem joprojām patīk gatavot pašiem.
Vairākums respondentu, kuri savā uzturā lieto cūkgaļu un vistas gaļu, arī turpmāk neplāno mainīt uzturā izvēlēto gaļas veidu. Vistas gaļa ir visbiežāk iekļautais gaļas veids ikdienas maltītēs, vispirktākie svaigas vistas gaļas veidi ir: vistas fileja, stilbiņi un šķiņķīši.
“Maxima Latvija” pētījums liecina, ka gadā viens svaigas gaļas pircējs šīs ķēdes veikalos iegādājas vidēji 17 kilogramus svaigas gaļas un 11,2 kilogramus dažādu gaļas izstrādājumu, no kuriem populārākie ir desas, desiņas un žāvēta vai kūpināta gaļa.
Vistu ēd ikdienā, cūku – svētkos
10:23
08.09.2017
84