Sastāvdaļas: piparkūku mīkla, glazūra (pūdercukurs, citrons un olas baltums), tumšā šokolāde, balti maršmelovi un “M&M” vai “Skittles” konfektes.
Pagatavošana: izcep apaļas formas pamatni no piparkūku mīklas. Mīklu var izrullēt nedaudz biezāku un cept cepeškrāsnī aptuveni 7 minūtes 180 grādu temperatūrā.
Glazūrai izmanto divus līdz trīs olu baltumus, piespiežot klāt nedaudz citrona sulas un pieberot pūdercukuru tā, lai sakuļot izveidotos vijīgi plūstoša masa. Deguna pagatavošanai nepieciešams mazos gabaliņos sagriezt maršmelovu, kas pēc tam jāiemērc glazūrā (jāpievieno oranža krāsviela vai arī jāsajauc sarkanā ar dzelteno).
Kad piparkūkas ir izceptas un atdzisušas, tās pa vienai nevienmērīgi noklāj ar glazūru. Vienlaikus ne vairāk kā trīs līdz četras. Pēc tam pamatnes vienā pusē novieto maršmelovu, kura augšpusi noklāj ar glazūru. Kamēr glazūra nav sacietējusi, katram sniegavīram glazūrā viegli jāiespiež trīs konfektes. Degunu piestiprina ar glazūru. Acis, muti un rokas zīmē ar izkausētu tumšo šokolādi.
Vēlams sniegavīrus uzglabāt ledusskapī, līdz viss kārtīgi sacietē.
Izkusušie sniegavīri
00:00
05.01.2018
34