Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Rabarberu un piparmētru krēms

Sastāvdaļas: 400 ml piena, 200 ml saldā krējuma, 1 maza daļa vaniļas pāksts, 150 g rabarberu, 10 piparmētru lapiņas, 6 plāksnītes želatīna, 90 g cukura

Pagatavošana

Katliņā lej pienu, saldu krējumu un uzvāri līdz pirmajam burbulim. Pieliec klāt vaniļas pāksti, piparmētras un rabarberus, samaisi, uzliec katlam vāku un ļauj ievilkties 1–2 stundas.
Nokās pienu un lej atpakaļ katlā. Sablendē rabarberus ar piparmētru, izberz caur sietu bļodiņā. Uzbriedina želatīnu. Katlu ar piena maisījumu liec uz mazas liesmas, pieber cukuru un karsē, līdz cukurus izkusis. Nogriez liesmu, pieliec klāt želatīnu un samaisi, līdz tas izkūst. Pielej rabarberu biezeni, samaisi un salej mazos trauciņos.
Liec ledusskapī, lai tie atdziest vismaz astoņas stundas. Pasniedz kā desertu.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.