Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Zaļo zirnīšu biezzupa

Ar zaļajiem zirnīšiem šobrīd ir pilnas dobes, tādēļ jāsteidz tos baudīt! Šoreiz galdā celsim zaļo zirnīšu biezzupu ar kausēto sieru. No šīs receptes sanāk zupa četriem ēdājiem.

Nepieciešams:
◆ 800 g zaļo zirnīšu
◆ 500 g kartupeļu
◆ 1 vidēja lieluma sīpols
◆ 3 ķiploka daiviņas
◆ 200 ml saldā krējuma
◆ 200 g kausētā siera
◆ garšvielas pēc izvēles – sāls, pipari, baziliks
◆ pasniegšanai – maizes grauzdiņi
◆ Vispirms nomizo kartupeļus, sagriež nelielos gabaliņos un liek vārīties. Kartupeļu daudzums ir atkarīgs no tā, cik biezu zupu vēlaties – jo vairāk kartupeļu, jo biezāka būs zupa. Es neieteiktu likt vairāk par 500 gramiem uz 800 gramiem zaļo zirnīšu, jo tad zupai pazūd zirnīšu garša.
◆ Kad kartupeļi jau kādu laiku pavārījušies, pievieno zaļos zirnīšus. Zirnīši var būt arī saldēti.
◆ Kamēr dārzeņi vārās, sagriežam sīpolu un ķiploku daiviņas un apcepam zeltaini brūnas. Kad viss izvārījies, dārzeņus nokāšam. Es ieteiktu šķidrumu nokāst atsevišķā traukā, bet visu nenokāst. Šis dārzeņu buljons var noderēt, ja zupa tomēr izrādās par biezu.

◆ Dārzeņiem pieliekam klāt apceptos sīpolus un ķiplokus, saldo krējumu un kausēto sieru, garšvielas un visu kopā sablendējam ar blenderi.

◆ Gatavs! Pasniedzam kopā ar maizes grauzdiņiem. Lai labi garšo! 

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.