Pirmdiena, 22. decembris
Saulvedis, Saule
weather-icon
+2° C, vējš 0.45 m/s, Z-ZR vēja virziens

Jauno produktu debijas izstādē “Riga Food 2019”

Saldā
torte no kabačiem, mārrutku etiķis ar čili, alus ar pienu,
visātrāk
pagatavojamais olu kultenis …
tie ir tikai daži no Latvijas uzņēmumu jaunajiem un
interesantajiem produktiem, ko varēs apskatīt, nodegustēt un
iegādāties Baltijas lielākajā pārtikas izstādē “Riga Food
2019”, kas jau no 4. līdz 7. septembrim notiks Ķīpsalā. Nāc un
izbaudi vēl nebijušas garšas!

Deserta
tortes no kabačiem, bietēm, ķirbjiem un burkāniem

Tu
teiksi: “Biete? Nemūžam! Kabacis? Nē, tas nav man!” Bet mēs
sakām: “Pagaršo un tu būsi pārsteigts, cik labi tas var garšot!
Vēl jo vairāk – padomā, kādu vitamīnu un minerālu bagātību
tie sevī glabā.” Ģimenes uzņēmuma “Diamonds Food Group”
sortimentā ir gardi bezglutēna un bezlaktozes konditorejas produkti
“Dabas Dimanti’ –
tortes no kabačiem, bietēm, ķirbjiem un burkāniem,
kas sniedz pārsteidzošu garšas pieredzi gan bērnam, gan
pieaugušajam.

Siers
cepšanai

Dārza
ballīšu sezona turpinās, tādēļ noderēs “Jaunpils Pienotava’’
jaunums – cepamsiers. Siers jau ir sagriezts šķēlēs un gatavs
cepšanai vai grilēšanai. Tas lieliski noderēs ne tikai dārza
ballītēm, bet arī jebkurai citai ēdienreizei. Cepamsiers ideāli
papildinās svaigu lapu un dārzeņu salātus, labi derēs sacepumos,
kā arī būs garda uzkoda kopā ar alu.

Alus
ar pienu un avenēm


Milkshake
Ale

kā alus stils šobrīd veic savu uzvaras gājienu visā pasaulē.
Arī alus darītava “Viedi” seko pasaules tendencēm un ir
radījuši dūmakainu
un augļainu alu “Piena ceļš”, kas ievedīs bagātajā
Milkshake
ale

alus pasaulē.
Lai sabalansētu apiņu rūgtumu, “Piena ceļam” tika pievienota
piena laktoze. Otrs jaunums ir ar vēl noslēpumaināku nosaukumu –
“Ercena
dāma” – kviešu
alus ar ķiršiem un avenēm.

Latvijas
melnais kaviārs

Zini,
kādu delikatesi svētkos bauda Anglijas karaliene? Jā, tepat Rīgas
pievārtē esošā uzņēmuma “Mottra” ražotos zivju ikrus. Arī
Lady Gaga un Eltons Džons tos ir iekļāvis savu ballīšu
ēdienkartē! Latvijā ražotu augstākās klases melno kaviāru jau
iecienījuši Holivudā, Lielbritānijā un daudzviet citur
pasaulē. Apmeklē
“Riga Food 2019” un storu ikrus nogaršo arī tu!

Maize
ar bietēm

Mūsu
zemē rudzu autentiskā garša pazīstama kā lielam, tā mazam.
Savukārt, novērtējot bietes galvenās iezīmes – piesātināto
krāsu, izteikto garšu un uzturvērtību, tā nonākusi “Hanzas
Maiznīcas” rudzu maizes mazajā klaipā, lai bagātinātu un
dažādotu tavu ikdienas garšas baudījumu. Maizes sastāvā ir 50 %
dārzeņu, daudz šķiedrvielu un pilngraudu rudzu milti. Maizē ar
bietēm netiek pievienots maizes raugs. Tiešām veselīga!

Visātrāk
pagatavojamais olu kultenis pasaulē

Olu
kulteni “Scraegg” ir
iespējams pagatavot 15 sekundēs, turklāt tas ir
veselīgs un garšīgs. Pagatavošanas procesā tiek izmantotas tikai
bioloģiski audzētu vistu olas un garšvielas, kas ražotas no
dabīgām izejvielām un nesatur konservantus. Olu kulteņa
pagatavošanai nav nepieciešama eļļa vai tauki. Ideāli piemērots
ātrās ēdināšanas vietās, viesnīcās, viesu mājās, izbraukumu
ēdināšanā festivālos, sporta spēlēs, kafejnīcās un pat
restorānos.

Trifeles
no kaņepju sēklām un proteīna

“Sēklu
muss” jau ir “iekarojis” saldummīļu sirdis ar veselīgajiem
sēkliņu batoniņiem, bet tikko ir iznācis  pavisam
jauns produkts – trifeles no kaņepju sēklām un proteīna. Tā ir
debešķīga garšu kombinācija – piparmētras, zemenes un
kaņepes, kas sniedz enerģiju un pilnīgu laimes sajūtu. Nāc uz
“Riga Food 2019” degustēt!

Mārrutku
etiķis ar čili

“MārLapiņi”
ir vienīgais uzņēmums ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē, kas
ražo tik dažādus produktus no mārrutku saknes. Ģimenes uzņēmums
katru gadu izstrādā kādu jaunu produktu. Šogad tas ir mārrutku
etiķis ar čili – izcili apvienota smarža un garša. Mārrutku
etiķis ar čili burvīgi papildinās jebkuru maltīti. Ideāli
piemērots gaļai, salātiem, marinādēm un jūras veltēm. Izstādē
izmēģini ne tikai mārrutku etiķi ar čili, bet mārrutkus ar
avenēm, upenēm un smiltsērkšķiem, mārrutku siera cepumus,
mārrutku šokolādes trifeles un pat mārrutku čipsus.

Ciabata
cepšanai mājās

Tikko
izcepta maize mājās ienesīs ne tikai svaigi ceptu maizes smaržu,
bet arī padarīs garoziņu kraukšķīgu. Tumšā ciabata vai
ciabata ar olīvām? “Latvijas Maiznieka” jaunums – produktu
līnija “Izcep pats” ir kaut kas unikāls un Latvijā
nebijis. Tikai 10 minūtes 190 C un gatavs! Izstādē būs
iespēja ne tikai nogaršot produktus no jaunās līnijas, bet arī
pašiem izcept savu maizi.

Marakujas
mērce

Šobrīd
eksotisko augļu produkti kļūst aizvien populārāki un cilvēkiem
patīk izmēģināt ko jaunu. Pērn “Riga Food” apmeklētāji
degustēja trīs jaunas “Pūre” saldās mērces, radītas tieši
šai izstādei. Par visgardāko apmeklētāji atzina tieši marakujas
mērci, tādēļ tika izlemts to ražot un piedāvāt patērētājiem.
Neparastā un eksotiskā marakujas mērce ar izteikti saldskābu
augļu garšu un sastāvā esošajām ēdamām, kraukšķīgām
sēkliņām ir lieliska piedeva saldējumam, konditorejas
izstrādājumiem, pankūkām un dažādiem desertiem.

Šogad
vēl vairāk nekā citus gadus gan mājražotāji, gan starptautiskie
pārtikas nozares uzņēmumi savus jaunos produktus izvēlējušies
prezentēt tieši izstādē “Riga Food 2019”, tāpēc pārsteigumi
ir garantēti. Jaunumu tiešām ir daudz! Dažus aplūko jau tagad:
www.rigafood.lv

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.