Piektdiena, 19. decembris
Lelde, Sarmis
weather-icon
+3° C, vējš 1.34 m/s, Z vēja virziens

Jogurta aukstā zupa ar avokado

Sastāvdaļas:

● 250 ml dabīgā bezpiedevu jogurta ● 150 ml auksta dzeramā ūdens ● 1 avokado ● 1 tomāts ● 1 gurķis
● 5-6 redīsi ● 100 gramu brinzas ● sīpolu lociņi ● dilles ● 8-10 piparmētru lapiņas ● sāls.

Cik dažādi gan varam pagatavot aukstās zupas! Izrādās, vismaz piecpadsmit veidos, jo katram te  iespējams pielikt kaut ko arī pēc savas izvēles. Viens no tiem vasaras karstumā atkal šķita izmēģināšanas vērts. Un arī šī garšu kombinācija bija atsvaidzinoša un lieliska. Iesaku nebaidīties eksperimentēt, improvizēt un pamēģināt pašiem, jo zupas gatavošana vairāk par pusstundu neaizņems.

Visus vajadzīgos dārzeņus un brinzu sagriezu nelielos kubiņos. Sīpolu lociņus, diļļu zaļumus un piparmētru lapiņas sasmalcināju un kopā ar nelielu sāls daudzumu (ar to gan nevajag pārcensties, jo siers arī ir sāļš) vēl viegli sastampāju. Sastāvdaļas samaisīju un pārlēju ar jogurtu, pakāpeniski atšķaidot ar ūdeni – atkarībā no tā, kādas konsistences zupu vēlamies, to varam pieliet mazliet vairāk vai arī mazāk. Pirms celšanas galdā zupu vēl atdzesēju ledusskapī.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.