Piektdiena, 19. decembris
Lelde, Sarmis
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, Z vēja virziens

Sviesta pupiņas ar kaltētiem tomātiem un rozmarīnu

Sastāvdaļas
● 400 gramu pākšu pupiņu
● 50 gramu kaltētu tomātu eļļā
● 1 sarkanais sīpols
● 2 ķiploka daiviņas
● rīvēta citrona miziņa
● 2 ēdamkarotes citrona sulas
● 100 mililitru dārzeņu buljona
● rozmarīns
● sāls
● malti pipari

Un vēlreiz – gardās sviesta pupiņas. Šādi pagatavotas, tās varam baudīt gan siltas kopā ar maizi vai kā piedevas, gan jau atdzisušas – kā salātus.Pupiņu pākstīm nogriezu galiņus, tās sagriezu divās trijās daļās, liku verdošā, pasālītā ūdenī un vārīju apmēram 15 minūtes. Pēc tam strauji noskaloju aukstā ūdenī un apsusināju. Saulē kaltētos tomātus izņēmu no burciņas un sagriezu nelielos gabaliņos, divus sīpoliņus (sarkanā vietā izlīdzējos ar baltajiem) nomizoju un sagriezu plānos gredzenos, ķiplokus – plānās šķēlītēs. Dziļajā pannā uzkarsēju nedaudz aromātiskās eļļas no tomātu burciņas, iekaisīju kaltēto rozmarīnu, liku tur arī sīpolus, ķiplokus, nepilnu tējkaroti rīvētas citrona miziņas, sagrieztos tomātus un dažas minūtes pacepu. Pēc tam pielēju citrona sulu, dārzeņu buljonu, uzvārīju un visu vēl minūtes četras pavārīju. Beigās piemaisīju izvārītās pupiņas un uzkarsēju.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.