Sastāvdaļas
• 2 hurmas,
• 1 ābols,
• ½ neliela sarkanā sīpola,
• 50 gramu valriekstu kodolu,
• lapu salāti,
• 2 ēdamkarotes augu eļļas,
• 2 ēdamkarotes citrona sulas,
• 4 ēdamkarotes sojas mērces,
• cukurs, pipari.
Hurmas sezona nav gara – tā sākas novembrī un ilgst līdz janvārim vai februāra sākumam, tādēļ jāsteidz baudīt šo vērtīgo un veselīgo ebenkoka augli, kā arī izmantot to dažādu ēdienu pagatavošanā. Tiesa gan, lai gan augļi nav kalorijām bagāti, jāņem vērā, ka tajos ir daudz cukura. Izmēģināju šo recepti, un garšoja lieliski.
Hurmas nomazgāju, nomizoju un sagriezu šķēlītēs. Sarkano sīpolu sagriezu pusgredzenos, ābolu – daiviņās. Augļus viegli sajaucu, izkārtoju uz saplucinātām salātu lapām un pārlēju ar mērci. To pagatavoju, sajaucot olīveļļu ar citrona sulu un sojas mērci.
Pēc garšas vēl pievienoju cukuru un maltus piparus.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne