3 olas, 5 tomāti, 1 glāze piena, 2 – 3 ēdamkarotes miltu, sāls, zaļumi.
Omletes varam dažādot, olām piemaisot, piemēram, ceptus sīpolus, tomātus vai citus dārzeņus. Atradusi šo pamatrecepti, to izmēģināju, jo ideja par pievienotiem rīvētiem tomātiem šķita tā vērta.
Tomātiem jānovelk miziņa un mīkstums jāizberž caur sietu. Es pārgrieztus tomātus sarīvēju uz rīves, reizē atbrīvojoties arī no miziņām. Olas ar dakšiņu saklapēju, pielēju pienu, sarīvētos tomātus, piekaisīju sāli un arī piparus. Piebēru miltus un samaisīju mīklu, kam jābūt nedaudz biezākai kā pankūkām. (Šoreiz omleti cepu no divām nelielām olām, tādēļ samazināju arī pārējo sastāvdaļu daudzumu, taču man šķita, ka piena tomēr vajag mazāk, jo arī tomātu masa bija pašķidra, bet miltu tāpēc – vairāk.) Masai piemaisīju arī sasmalcinātus pētersīļu zaļumus. Cepu omleti ietaukotā uzkarsētā pannā un gatavu pārkaisīju ar sīpolu lociņiem. Arī atdzisusi tā bija maiga un garda.
- Brigita Skaistkalne