Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Plūmju pīrāgs

Foto: Brigita Skaistkalne.

3 olas, 200 gramu cukura, 250 gramu miltu, 50 gramu cietes, 120 mililitru augu eļļas, 50 mililitru ūdens, 40 mililitru citrona sulas, 8 grami vaniļas cukura, 10 gramu cepamā pulvera, citrona miziņa, 400 gramu plūmju.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kamēr bija iegādājamas plūmes, steidzu no tām izcept vēl kādu gardu pīrāgu, šoreiz – ar citronu aromātu un patīkamu skābumiņu, mīklai izmantojot augu eļļu.

Olas saputoju kopā ar cukuru, vaniļas cukuru un citrona miziņu. Pielēju eļļu, ūdeni un citrona sulu. Piekaisīju kopā ar cieti un cepamo pulveri izsijātus miltus. Visu labi samaisīju.

Plūmes nomazgāju, apsusināju, pārgriezu uz pusēm, izņēmu tām kauliņus un mīkstumu sagriezu daiviņās. Mīklu izlīdzināju ar cepamo papīru izklātā veidnē un vienmērīgi pārliku ar plūmju gabaliņiem. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz 45 minūtes. Atdzisušu pīrāgu pēc vēlēšanās vēl varam pārkaisīt ar pūdercukuru.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.