● 400 g cāļa krūtiņas filejas
● biezpiena siers
● paprika
● diļļu un pētersīļu zaļumi
● 8 bekona šķēlītes
● sāls
● pipari
Šoreiz, lai pagatavotu gardās ruletītes, izmantoju cāļa krūtiņas astoņas mazās filejas. Lielās filejas būtu jāsagriež piemērota lieluma strēmelēs. Tās ar gaļas āmuriņu uzmanīgi izdauzīju no abām pusēm, uzkaisīju sāli un piparus un pārsmērēju ar plānu krēmsiera kārtiņu. Sagriezu mazos kubiņos sarkano un dzelteno saldo piparu un pārkaisīju tam pāri. Sasmalcināju pētersīļu un diļļu zaļumus, tiem piemaisīju vēl arī mazās burciņas apakšā atlikušo bazilika pesto un arī izmantoju šo ruletīšu pildījumam. Visu stingri sarullēju, pēc tam katru ruletīti ietinu bekona strēmelītē un saspraudu ar koka iesmiņiem. Tad sagatavotos rullīšus varam cept līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī uz ietaukotas cepešpannas apmēram pusstundu. Taču šoreiz cepeškrāsni nekarsēju, bet ruletītes liku pannā ar augu eļļu un no abām pusēm vispirms apcepu, pēc tam vēl zem vāka pasautēju līdz gatavībai.
– Brigita Skaistkalne