400 gramu tomātu, 3–4 šķēlītes čabatas, 1 saldais vai sarkanais sīpols, kaperi, saišķītis bazilika, 2–3 ēdamkarotes olīveļļas, 1 ēdamkarote baltvīna etiķa, cukurs, sāls, pipari.
Pannā no abām pusēm apkaltēju dažas čabatas šķēlītes, atdzesēju un sagriezu gabaliņos.
Pagatavoju mērcīti: baltvīna etiķim pievienoju olīveļļu, sāli, cukuru un piparus un ar dakšiņu labi sakūlu, lai veidojas pikants saldskābs maisījums.
Tomātus – krāšņumam izvēlējos gan sarkanos, gan dzeltenos – noskaloju, apsusināju papīra dvielī un sagriezu vienādos gabaliņos. Sīpolu nomizoju, sagriezu un pievienoju tomātiem, arī – maizes gabaliņus. Pieliku kaperus, baziliku (ja nav svaigo lapiņu, varam iztikt ar kaltēto) un visu pārlaistīju ar pagatavoto mērcīti. Atsvaidzinoši un gardi!
- Brigita Skaistkalne