Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Krēmsiera smēriņš ar kūpinātu lasi

● 100 gramu kūpināta laša,
● 150 gramu krēmsiera,
● 1 ēdamkarote citrona sulas,
● 1 ēdamkarote kaperu,
● dilles,
● sāls,
● malti pipari.

Lai gan lauku labumu tirdziņā iegādātos karsti kūpinātā laša gabaliņus uzreiz varētu apēst gardu muti, šoreiz tos izmantoju arī, lai pagatavotu garšīgu pastēti. Tā lieliski noder gan brokastu maizītēm, gan, pildīta mazos sāļās mīklas groziņos vai uzsmērēta sāļajiem krekeriem, – arī svētku uzkodām.

Lasi smalki sagriezu, pievienoju krēmsieru, šoreiz tas bija ar garšaugiem, sasmalcinātus kaperus (to vietā pikantumam varam pielikt mārrutkus no burciņas), citrona sulu, svaigi maltus piparus un mazliet sāls. Visu labi samaisīju un, lai garšas labāk “sadraudzētos”, pastēti vēl ievietoju ledusskapī. Pēc tam to ziedu uz sausmaizītēm – arī šis ir viens no veidiem, kā to izmantot, – un izrotāju ar pipargurķīšiem un ķirštomātiņiem, uzkaisot sasmalcinātas dillītes.

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.