Nepieciešams: 5 rudzu maizes (ķieģelīša) rikas, 2 bundžiņas konservēto balto pupiņu (var izmantot arī pašu vārītas pupiņas), 200 gramu Holandes vai Krievijas siera, 2 vidēji lieli vārīti burkāni, 2 ķiploku daiviņas, majonēze un eļļa cepšanai.
Nepieciešams: 5 rudzu maizes (ķieģelīša) rikas, 2 bundžiņas konservēto balto pupiņu (var izmantot arī pašu vārītas pupiņas), 200 gramu Holandes vai Krievijas siera, 2 vidēji lieli vārīti burkāni, 2 ķiploku daiviņas, majonēze un eļļa cepšanai.
1. Maizes rikas sagriež kubiņos un pannā eļļā apcep.
2. Ieber bļodā pupiņas.
3. Pievieno tām izvārītus un mazos kubiņos sagrieztus burkānus…
4. …sasmalcinātus ķiplokus,
5. … un sarīvētu sieru.
6. Rupjmaizes grauzdiņus salātiem pievieno atdzesētus un īsi pirms pasniegšanas.
7. Salātiem pievieno piparus, nedaudz sāls un majonēzi.
Gatavojusi Tamāra Ulase