● 200–400 gramu maltās gaļas,
● 3 kartupeļi,
● 1 glāze auzu pārslu,
● 1 tējkarote garšvielas vistas gaļai,
● 1 ola,
● 1 sīpols,
● 1–2 ķiploka daiviņas,
● sāls,
● pipari.
Auzu pārslas samaisīju ar garšvielu un aplēju ar apmēram pusglāzi vārīta ūdens (nevajag pieliet par daudz, jo tad var gadīties, ka kotletes tik labi neturēsies kopā), atstāju minūtes 10, lai pārslas uzbriest. Pēc tam pievienoju nepilnu puskilogramu maltās gaļas, uz smalkas rīves sarīvētus vidēja lieluma nevārītus kartupeļus, kam nospiesta sula, sasmalcinātus ķiplokus un sīpolu, olu, sāli un piparus, atceroties, ka arī garšvielai sāls, iespējams, jau ir klāt. Samaisīju šo masu un ar karoti un mitrām rokām veidoju iegarenas kotletītes, ko pannā apcepu uzkarsētā eļļā, līdz veidojās zeltīta garoziņa, pēc tam uzliku vāku un sautēju, līdz tās gatavas.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties