● 2 kartupeļi,
● 200 gramu skābētu kāpostu,
● 1 sarkanais sīpols,
● 1/3 granātābola,
● pētersīļu zaļumi,
● malti melnie pipari,
● asie sarkanie pipari,
● sāls,
● 1 šķipsniņa safrāna,
● skābais krējums.
Ja vien kuņģa veselība ļauj, ziemas sezonā un vīrusu laikā ļoti ieteicams uzturā lietot ar C vitamīnu bagātos skābētos kāpostus. Tie labi garšo arī kopā ar skābo krējumu, sāli un nedaudz cukura. Bet varbūt vēlaties izmxēģināt šo ideju? Iegaršosies tā, ka gribēsiet tos pagatavot atkal.
Jāizvāra kartupeļi ar visu mizu, jāatdzesē un jānomizo. Taču te lieliski varam izmantot arī no iepriekšējās maltītes atlikušos izvārītos kartupeļus, un tad pie rezultāta tiksim pavisam ātri. Tos sagriezu palielos kubiņos. Nomizoju sarkano sīpolu un sagriezu plānos pusgredzenos. Maigāku salātu cienītāji sīpolu pirms pievienošanas salātiem var pārliet ar vārītu ūdeni, lai nomāktu sīpola sīvumu. Sasmalcināju pētersīļu zaļumus. Sagatavotās sastāvdaļas, arī nedaudz sīkāk sagrieztus skābētos kāpostus, liku bļodā, pievienoju garšvielas. Safrāna gan, protams, nebija, tādēļ piekaisīju nedaudz kurkumas. Visu sajaucu ar skābo krējumu un pārbēru ar granātābolu sēkliņām.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties
Kaposti ar skabu kreejumu klus vel skabaki un neizskatigaki tad jau labak ar ellu..i bet granatabolos ir kaulini. Edot salatus.. nu splaudities gan negribu…tad jau labak gatavot vinegretu pievienojot varitas bietes.
Es jau ari saaku cept un varit..meduskuku jau izcepu..zemenu Kremu ari pagatavoju..skabi kapostini smorejas vel gardos galas veltnisus.salatinus un uzkodas un pietiek..vinus pati raudzeju.sampis ir..un ko vel..tikai.laimigu jauno gadu..