● 1 bagete vai kāda cita maizīte,
● 3–4 sarkanie sīpoli,
● 2 ēdamkarotes sviesta,
● 50 gramu cukura,
● sāls,
● 2–3 ēdamkarotes vīna vai ābolu etiķa,
● ½ tējkarotes kaltēta timiāna,
● 120 gramu krēmsiera.
Sarkanos sīpolus nomizoju un sagriezu plānos pusgredzenos. Pannā izkausēju sviestu. Tajā uz nelielas uguns apcepu sīpolus 5 līdz 7 minūtes. Tad pievienoju cukuru, sāli, timiānu un vīna etiķi. Apmaisot turpināju cept vēl vismaz desmit minūtes. Pēc tam sīpolus atdzesēju.
Ciabatas maizīti sagriezu šķēlītēs un apcepu sausā pannā no abām pusēm. Maizītēm uzliku saceptos karamelizētos sīpolus, bet virs tiem – krēmsieru. Rotājumam izmantoju pētersīļu zaļumus.
– Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties