Pirmdiena, 15. decembris
Johanna, Hanna, Jana
weather-icon
+5° C, vējš 1.79 m/s, R-DR vēja virziens

Citrusaugļu laiks!

Pomelo – apelsīnu marmelāde. Sastāvdaļas: 1 pomelo (600-700 g), 4 neizspiesti apelsīni, 1,25 l auksta ūdens, 1 kg “Dansukker” ievārījuma cukura.

Pomelo – apelsīnu marmelāde
Sastāvdaļas:
1 pomelo (600-700 g),
4 neizspiesti apelsīni,
1,25 l auksta ūdens,
1 kg “Dansukker” ievārījuma cukura.
Milzīgajiem bumbiera formas pomelo (līdzīgi greipfrūtiem, bet lielāki un ar maigāku garšu) ir ļoti bieza miza, un tie ir ļoti piemēroti konservēšanai. Tiem ir maiga un nedaudz rūgtena smarža.
Nomazgā augļus. Sadali pomelo četrās daļās un sagriez tās plānās, šķērseniskās strēmelēs. Katliņā sajauc augļus ar ūdeni un liec vārīties. Uzliekot vāciņu, uz lēnas uguns vāri 1 ¼ stundu.
Iejauc ievārījuma cukura un, uzliekot vāciņu, marmelādi uz lielākas uguns vāri vēl 15 minūtes, pēc tam salej burkās. Uzglabā vēsā vietā.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.