Nepieciešams: meža cūkas muguras gabals (2 līdz 3 kg), 200 gramu speķa, liels burkāns, puse nelielas selerijas, liels pētersīlis, sīpols, puslitrs tumšā alus, desmit kadiķogu, ēdamkarote sinepju, sarīvēta kaltēta rupjmaize, liellopa buljons.
Nepieciešams: meža cūkas muguras gabals (2 līdz
3 kg), 200 gramu speķa, liels burkāns, puse nelielas selerijas, liels pētersīlis, sīpols, puslitrs tumšā alus, desmit kadiķogu, ēdamkarote sinepju, sarīvēta kaltēta rupjmaize, liellopa buljons.
Gatavo: meža cūkas muguras gabalu dienu iepriekš notīra, novelk plēves un iemērc saldā pienā. Otrā dienā to skalo aukstā ūdenī, nosusina un saspeķo. Garšsaknes notīra, sagriež vai sarīvē un sakarsētos taukos apcep brūnas kopā ar sīpolu. Pieliek kadiķogas, sinepes, pielej alu un buljonu. Šajā maisījumā ieliek meža cūkas muguras gabalu un cepeškrāsnī slēgtā traukā sautē mīkstu.
Kad gaļa mīksta, to izņem, mērci iebiezina ar sarīvētu maizi un ļauj savārīties. Gaļu sagriež porcijās, kuras kārto citā traukā un pārlej ar izkāstu mērci. Pēc garšas pievieno sāli, uzliek vāku un noliek uz brīdi siltumā. Ēd ar ceptiem vai vārītiem kartupeļiem.