Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Baltmaizes kūka ar brūklenēm

Foto: Brigita Skaistkalne

● 1 iesaiņojums tostermaizes,
● 180 – 200 gramu krēmsiera,
● 4 – 5 ēdamkarotes skābā krējuma,
● apmēram ½ litra salda brūkleņu ievārījuma,
● 1 ola,
● 2 ēdamkarotes cukura,
● 3 – 4 ēdamkarotes pūdercukura,
● 1 tējkarote vaniļas cukura,
● brūkleņu ogas.

Tostermaizes šķēlēm nogriezu garoziņas. Krēmsieru samaisīju ar divām ēdamkarotēm skābā krējuma. Ar sviestu ietaukoju kantaino, gareno kēksu cepamo veidni, kurā citu pie citas stāvus sastutēju maizes šķēles, tām katrai vienu pusi apziežot ar krēmsieru, bet otru – ar ievārījumu. Tās kārtoju tā, lai ar ievārījumu apsmērētā puse būtu piespiesta krēmsieram. Tad sajaucu olu, cukuru un vaniļas cukuru, pievienojot arī vēl mazliet atlikušo krēmu, un pārsmērēju pāri veidnē izkārtotajām maizes šķēlēm. Visu pārkaisīju ar saldētām brūklenēm, ievietoju līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cepu apmēram pusstundu. Pēc tam kūku atdzesēju, no veidnes izņēmu un pārlaistīju ar glazūru, ko pagatavoju, sajaucot pūdercukuru ar dažiem pilieniem ūdens, lai veidojas krējuma biezuma maisījums. Pārbēru ar ogām un atstāju, lai glazūra sastingst. Tad kūku varam vai nu sagriezt gabalos, vai atlauzt pa šķēlei.

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.