Pirmdiena, 15. decembris
Johanna, Hanna, Jana
weather-icon
+3° C, vējš 0.45 m/s, R vēja virziens

Receptes

Zivju pīrādziņi 400 g miltu, 3 ēdamkarotes eļļas, 25 g rauga, 600 g zivju, 3 sīpoli, 3 olas, melnie pipari, ēdamkarote rīvmaizes, pusotra glāze piena, sāls pēc garšas.

Zivju pīrādziņi
400 g miltu, 3 ēdamkarotes eļļas, 25 g rauga, 600 g zivju, 3 sīpoli, 3 olas, melnie pipari, ēdamkarote rīvmaizes, pusotra glāze piena, sāls pēc garšas.
Raugu izšķīdina siltā pienā, pievieno miltus un iejauc mīklu. Ļauj uzrūgt, pēc tam pievieno 2 olu dzeltenumus,
2 ēdamkarotes augu eļļas un labi samīca, atkal ļauj uzrūgt.
Zivju fileju smalki sakapā kopā ar sīpoliem, sāla, piparo un apcep augu eļļā.
Kad mīkla otrreiz uzrūgusi, to plāni izrullē un izgriež aplīšus. Uz katra liek zivju pildījumu. Galus aizspiež tā, lai vidusdaļa paliktu vaļā. Liek cepešpannā, kas ieziesta ar taukvielām, un ļauj tiem 10 – 15 minūšu uzrūgt. Pēc tam katru pārziež ar olu un rīvmaizi. Cep cepeškrāsnī.
***
Uz restēm cepta zivs
Kilograms iztīrītu, nomazgātu un nosusinātu zivju, glāze miltu, sāls, citrona sula vai etiķis, 100 g ar sviestu sajauktas eļļas.
Zandartu, sīgas vai citas zivis sagriež gabalos, apsāla, pārslaka ar citrona sulu, apviļā miltos, iemērc sviesta un eļļas maisījumā, cep uz restēm. Cepšanas laikā zivis reizēm ieziež ar kausētu sviestu.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.