● 1 glāze mannas,
● ½ glāzes cukura,
● 1 glāze dabīgā bezpiedevu jogurta,
● 1 ola,
● 1 tējkarote cepamā pulvera,
● 100 gramu konservētu ananasu,
● 60 mililitru ananasu sīrupa,
● ½ glāzes kokosriekstu skaidiņu,
● 25 grami sviesta,
● 1 tējkarote vaniļas cukura,
● 1/3 tējkarotes sāls.
Ja pavasara pusē, kad vēl nav vietējo ogu un augļu sezona, vēlamies nobaudīt kādu gardu pašceptu pīrāgu, arī šis ir lielisks variants.
Bļodā iebēru mannu, cukuru, vaniļas cukuru un sāli, pārlēju jogurtu un labi samaisīju. Atstāju stundu uzbriest. Pēc tam piejaucu cepamo pulveri un saputotu olu. Visbeidzot pievienoju arī kokosriekstu skaidiņas, gabaliņos sagrieztus konservētos ananasus, izkausētu sviestu un visu labi samaisīju.
Mīklu izlīdzināju ar cepamo papīru izklātā veidnē un līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī cepu apmēram 40 minūtes. Gatavību varam pārbaudīt ar koka irbulīti. Karstu gatavo pīrāgu veidnē vēl pārlaistīju ar sīrupu no konservēto ananasu kārbas un pilnībā atdzesēju.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne