● Apmēram 300 gramu cāļa krūtiņas filejas,
● 4 kartupeļi,
● 1 liels sīpols,
● 1 liels burkāns,
● augu eļļa,
● 200 gramu zaļumu (skābenes, spināti),
● pētersīļu zaļumi,
● sāls,
● pipari,
● 1 – 2 lauru lapas,
● 1,2 – 1,5 litri ūdens,
● 8 vārītas paipalu oliņas vai 3 vistas olas.
Lai izvārītu šo garšīgo zupu, sagriezu palielos kubiņos cāļa krūtiņas fileju. Nomazgāju, nomizoju un sagriezu arī kartupeļus, burkānus un sīpolus. Noskalotus spinātus sagriezu mazliet sīkāk.
Katlā ar vārošu ūdeni jau liku lauru lapas, sāli, piparus, sagrieztos kartupeļus un cāļa fileju. Sīpolus un burkānus vispirms apcepu pannā ar nelielu augu eļļas daudzumu, pēc tam pievienoju katlā.
Kad kartupeļi jau bija izvārījušies, pieliku spinātus, kā arī nelielas konservēto skābeņu burciņas saturu svaigo vietā. (Ja ir iespējams, vēlams zupai pievienot arī, piemēram, vārītā ūdenī noplaucētas jaunās nātres vai aukstā ūdenī vairākas stundas paturētas jaunās pieneņu lapiņas.)
Visu pavārīju vēl dažas minūtes, un zupa gatava. Sasmalcināju pētersīļu zaļumus un nolobīju un pārgriezu uz pusēm izvārītās paipalu oliņas. Lēju zupu šķīvjos, pieliku olas, pārkaisīju pētersīļus un uzkaisīju svaigi maltus piparus. Ēdienu, pēc izvēles, vēl varam papildināt ar skābo krējumu.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties