Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A-DA vēja virziens

Pildītas nektarīnu pusītes ar svaigām ogām

Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

• 2 nektarīni,
• 100 gramu saldā biezpiena,
• zemenes, mellenes vai citas ogas.

Šo sulīgo un veselīgo gardumu iespējams pagatavot gan no svaigiem nektarīniem vai persikiem, gan arī no sīrupā konservētiem persikiem. Šoreiz iegādājos nektarīnus, un tad nu bija vēl pāris dienu jāpaciešas, lai tie labāk nogatavojas un kļūst mīkstāki. Pēc tam tos nomazgāju, apsusināju, pārgriezu uz pusēm un izņēmu kauliņus. Konservētajiem persikiem tas nebūs jādara, jānolej tikai šķidrums. Pildījumam arī ir vairāki varianti – izmantoju saldo biezpienu “Citroniņš”, taču derēs arī saldā biezpiena masa vai biezpiens parastais, kas saputots kopā ar saldo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru. Balto krēmu pildīju nektarīnu pusītēs un rotāju ar tobrīd pieejamajām ogām. Ātri un viegli pagatavojams krāšņs deserts, kas tā vien kārdina, lai to uzreiz nobaudītu.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.