Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A-DA vēja virziens

“Čipsi” ar sieru… no lavaša

Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

• 1 lavaša plāksne,
• 100 – 150 gramu siera,
• 100 gramu skābā krējuma,
• 3 svaiga bazilika lapiņas vai kaltētais baziliks,
• sāls

Kad gribas panašķēties ar kaut ko graužamu, lieliski noderēs pašu cepti “čipsi”, pie tam – bez pārmērīga sāls daudzuma.
Skābo krējumu samaisīju ar kaltēto baziliku un nedaudz sāls, jo siers, ko sarīvēju uz smalkās rīves, nebija sevišķi sāļš.
Lavašu sagriezu kvadrātiņos, tos pārsmērēju ar skābā krējuma maisījumu, pārkaisīju ar rīvētu sieru un izkārtoju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 8 – 10 minūtes. “Čipsi” izdevās kraukšķīgi un gardi.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.