Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, D-DA vēja virziens

Vasarā lietosim ātri pagatavojamus ēdienus

Karstajās vasaras dienās pat tikai doma par ilgu stāvēšanu pie plīts sabojā garastāvokli. Tāpēc, lai kaut nedaudz saīsinātu ēst gatavošanas procesu, iesaku uzturā vairāk lietot zivs gaļu.

Karstajās vasaras dienās pat tikai doma par ilgu stāvēšanu pie plīts sabojā
garastāvokli. Tāpēc, lai kaut nedaudz saīsinātu ēst gatavošanas procesu, iesaku uzturā vairāk lietot zivs gaļu. Tā ne tikai ātrāk izvārās, izsautējas un izcepas, bet arītiek labāk izmantota organismā.
Zivju gaļas olbaltumvielas satur aminoskābes, kas pēc sastāva līdzīgas cilvēka organismā esošajām. Tādēļ zivju gaļa ir viegli sagremojama.
Zivju gaļa pēc uzturvērtības neatšķiras no siltasiņu dzīvnieku gaļas.
Satur cilvēka organismam nepieciešamas minerālvielas – nātriju, kāliju, kalciju, magniju, fosforu un dzelzi. Arī vitamīnus – beta karotīnu, B1, B2, PP un E.
Pildīta karpa
Nepieciešams:
divas vai vairāk zivis,
eļļa,
divas sīpolu galviņas,
divas ķiploku daiviņas,
mērcēta baltmaizes šķēle,
100 grami tomātu mērces,
divas ēdamkarotes miltu,
150 grami gaileņu vai šampinjonu,
zaļumi,
melnie pipari,
muskatrieksts un sāls.
1. Zivis notīra, nomazgā, apsāla, apber ar pipariem no iekšpuses un ārpuses.
2. Sagriež sīpolus un nelielā eļļas daudzumā apcep gaiši brūnus.
3. Sagriež sēnes, sasmalcina zaļumus un ķiploka daiviņas, pierīvē muskatriekstu, pieber nedaudz sāli (pēc garšas), pievieno nospiestu izmērcētu maizi un kopā ar sīpoliem samaisa.
4. Tomātu mērci un miltus sajauc viendabīgā masā, pievieno maisījumam.
5. Zivis pilda ar masu.
6. Pildītas notin ar kokvilnas diegu, lai maisījums neizplūst laukā.
7. Čuguna pannā ielej pusglāzi eļļas un pusglāzi ūdens, liek zivis un cep cepeškrāsnī, ik pa brīdim apslakot ar mērci, kas ir pannā. Cepšanas ilgums atkarīgs no zivju lieluma. Ja mazākas – pietiek ar pusstundu, lielākas – cep 40 līdz 50 minūtes.
8. Gatavām noņem diegus. Pasniedz kā silto ēdienu. Piedevām izmanto dārzeņus un ceptus vai vārītus kartupeļus. Svētku reizē porciju garnē un pasniedz ar balto vīnu.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.