Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+1° C, vējš 3.43 m/s, D-DA vēja virziens

Ogu laikā gatavosim ķiršu liķieri

Nepieciešams: kilograms ķiršu, puskilograms cukura, puslitrs četrdesmitprocentīga degvīna.

Nepieciešams: kilograms ķiršu, puskilograms cukura, puslitrs četrdesmitprocentīga degvīna.
Ogas stikla burkā vai citā caurspīdīgā traukā apber ar cukuru un, pārklātas ar gaisu caurlaidīgu drānu, nedēļu tur saulē (vislabāk uz saulainas palodzes).
Pielej degvīnu un, trauku hermētiski noslēdzot, tur vēl trīs nedēļas (ar plastmasas vāciņu). Šķidrumu nolej un pilda pudelēs, ko var aizkorķēt.
Ogas var vēlreiz apliet ar nelielu degvīna daudzumu. Liķieris būs stiprāks, bet mazāk salds. Jāpiebilst, ka ķirši, kas paliek pāri, nav garšīgi.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.