Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.72 m/s, DA vēja virziens

Siera kūka jeb sacepums ar vīnogām

● vīnogas bez kauliņiem – 250 g,
● biezpiens – 200 g,
● krēmsiers – 200 g,
● 2 olas,
● kefīrs – 60 ml,
● pūdercukurs – 140 g,
● manna – 55 g,
● milti – 35 g,
● vaniļas cukurs garšai,
● sviests – 20 g,
● pūdercukurs pārkaisīšanai.

Lielā diametra veidni izklāju ar cepamo papīru un vēl ietaukoju ar sviestu. Bļodā samaisīju biezpienu, krēmsieru, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Pa vienai piesitu olas, katru rūpīgi iejaucot. Pēc tam piekaisīju mannu, izsijātus miltus un pielēju kefīru. Tad mīklā iemaisīju arī nomazgātas un apsusinātas gaišās vīnogas bez kauliņiem. Šim sacepumam lieliski varam izmantot arī lielogu mellenes vai pat rozīnes. Mīklu izlīdzināju sagatavotajā veidnē. Ja mājās ir mandeļu skaidiņas, ar tām vēl varam pārkaisīt kūku – būs tikai gardāk.

Veidni liku līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepu apmēram 50 minūtes. Gardo sacepumu atdzesēju veidnē, pēc tam pārkaisīju ar pūdercukuru.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.