Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

“Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienībā” vakcinācija norit gausi; slimo vairāk bērni

Balvu slimnīcas Covid-19 nodaļa. Foto: no “Dzirksteles” arhīva.

Stacionēto slimnieku skaits ar Covid-19 valstī palielinās. Izņēmums nav arī Covid-19 nodaļa Balvu slimnīcā. “Nodaļa ir diezgan pilna,” saka Gulbenes slimnīcas galvenā ārste Sigita Drubiņa,kura SIA “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība” koordinē arī vakcinācijas procesu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viņa stāsta, ka slimnīcā pārsvarā ārstējas pieaugušie, bet stacionārā bija arī 8 mēnešus vecs zīdainis. “To jūt, ka bērni slimo vairāk, bet viņi pārsvarā ārstējas ambulatori. Stacionārs īsti nav nepieciešams vai arī vienu dienu pavada tā saucamajā tranzīta nodaļā, saņem atbalsta terapiju un tālāk var ārstēties mājās. Saslimšanas simptomi ir ļoti dažādi – ir iesnas, temperatūra, galvassāpes. Omikronam vairāk raksturīgās kakla sāpes, sauss klepus, retāk sastopamas, bet citiem ir arī izteiktas muguras sāpes, kaulu laušana, vēl citiem ir ādas problēmas – parādās izsitumi, īpaši bērniņiem. Var būt arī vemšana, caureja, sāpes vēderā. Ir dažādi,” stāsta ārste.

Aktuāli joprojām ir arī tā dēvētie vēdera vīrusi, arī augšējo elpceļu vīrusi, traumas, sasitumi, lūzumi. Plašas saslimšanas ar gripu pie mums nav, bet cilvēkiem saasinās hroniskās kaites un nepieciešams stacionārs.

Savukārt vakcinācija pret Covid-19 šobrīd norit gausi. “Mums ir bijušas dienas, kad ir pieteikušies uz vakcīnu 2-6 cilvēki, bet pirms tam vakcinējām pat 50 cilvēkus dienā. Tagad viena daļa cilvēku nepacietīgi gaida un cer, ka atcels ierobežojumus, un domā, ka vakcīna vajadzīga tikai sertifikāta pēc. Otrs iemesls – daudzi slimo vai ir kontaktpersonas, līdz ar to vakcinācija tiek pārcelta, bet trešā daļa ir tie, kas vienkārši negrib,” stāsta S.Drubiņa.

– Inita Savicka

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet