Koblers ir kokteilis, kur bez visdažādākajām sulām, sīrupiem un dzērieniem kā galvenā sastāvdaļa ir sasmalcināts ledus.
Koblers ir kokteilis, kur bez visdažādākajām sulām, sīrupiem un dzērieniem kā galvenā sastāvdaļa ir sasmalcināts ledus. To gatavo uzreiz glāzē un vismaz pusi no kopējā tilpuma pievieno ledu. Jārēķinās, ka citām sastāvdaļām jābūt koncentrētām.
Vienai porcijai nepieciešams: glāze meža aveņu, pusglāze cukura, puscitrona sula, 50 grami ruma, lielākas ogas rotāšanai un ledus, kas saldētavā sagatavots iepriekš (speciālus ledus maisiņus var nopirkt saimniecības preču veikalos).
1.Avenes apber ar cukuru, uzmanīgi apmaisa un atstāj, kamēr atdalās sīrups (ja kokteili paredzēts pasniegt vakarā, vislabāk ogas atsulošanai sagatavot rīta pusē).
2. Kad sīrups atdalījies, to caur sietiņu nolej alus, tējas vai citā lielā glāzē.
3. Glāzē izspiež sulu no puscitrona, pielej rumu un samaisa.
4. Izņem no saldētavas sagatavotos ledus gabaliņus, sasmalcina un liek glāzē.
5. Pievieno divas vai trīs aveņu ogas un dekorē ar citrona šķēlīti.
6. Glāzē ieliek salmiņu un tūlīt arī pasniedz.