Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Labu apetīti! Banānu, zefīra un jogurta deserts

Foto: Brigita Skaistkalne

● 2 gatavi banāni,

● 60 grami zefīra,

● 80 grami dzeramā jogurta,

● 1 tējkarote želatīna,

● 40 mililitri ūdens.

Vispirms traukā iebēru vismaz vienu tējkaroti želatīna (jāraugās, cik lieli banāni), aplēju ar aukstu novārītu ūdeni un atstāju, lai uzbriest. Blendera krūzē liku nelielos gabaliņos sagrieztus nomizotus banānus un zefīru. Pielēju dzeramo jogurtu un visu sablendēju viendabīgā masā. Cukurs, protams, te vairāk nav nepieciešams.

Uzbriedušo želatīnu pakarsējot izšķīdināju, to uzvārīt nevajag, tad pievienoju sablendētajām sastāvdaļām un ar mietveida mikseri visu vēl nedaudz pakūlu. Pēc tam pašķidro masu salēju stikla trauciņos un ievietoju ledusskapī sastingšanai. Desertu rotāju ar tobrīd pieejamajām ogām un augļiem.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.