Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.82 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Salāti ar hurmu un garnelēm

Foto: Brigita Skaistkalne

● 1 – 2 hurmas,

● lapu salātu maisījums,

● 300 gramu attīrītu garneļu,

● 50 gramu valriekstu,

● 2 – 3 ēdamkarotes olīveļļas,

● ¼ apelsīna sulai,

● 1 tējkarote sojas mērces.

Mērcītei samaisīju olīveļļu, sojas mērci un daļai apelsīna izspiestu sulu. Valriekstus uz vidējas uguns uzkarsētā sausā pannā pacepu dažas minūtes. Pannā izkausēju gabaliņu sviesta un tajā uz vidējas uguns apcepu garneles – pa minūtēm trim no katras puses. Noskaloju un apsusināju dažādu salātu lapu maisījumu, lielākās vēl saplucināju un izliku uz šķīvja. Labi nomazgāju hurmu un sagriezu gabaliņos. Tos izkārtoju virs salātu lapām. Pārlēju pagatavoto mērcīti un pa virsu – apceptās garneles un sadrupinātus valriekstus.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.