Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 2.15 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Salāti ar avokado un marinētām garnelēm

Foto: Brigita Skaistkalne

• 20 saldētas tīģergarneles,

• svaigs gurķis,

• avokado,

• 100 gramu dažādu salātlapu,

• sāls,

• pipari,

• cukurs,

• 3 ēdamkarotes olīveļļas,

• 2 citroni.

Citronus labi nomazgāju un apsusināju. Tad tiem norīvēju dzelteno miziņu un izspiedu sulu, sajaucu ar olīveļļu, piekaisīju arī sāli, piparus un cukuru pēc garšas, lai veidojas marināde. Garneles izlobīju, pārlēju ar pusi pagatavotās marinādes un atstāju ievilkties vismaz desmit minūtes. Tikmēr nomizoju avokado un mīkstumu sagriezu šķēlītēs, tāpat – arī svaigu gurķi. Avokado un gurķa šķēlītes samaisīju ar dažādu lapu salātiem un pārlēju ar otru pusi pagatavotās citronu marinādes. Garneles ar visu marinādi pārliku sakarsētā pannā un apgrozot karsēju apmēram trīs minūtes, pēc tam tās izkārtoju virs salātiem.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.