Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.74 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Spinātu un banānu pankūkas

Foto: Brigita Skaistkalne

• 2 lieli banāni,

• 2 saujas spinātu,

• 50 mililitru augu piena vai ūdens,

• 2 olas,

• 4 ēdamkarotes auzu miltu,

• 1 tējkarote cepamā pulvera,

• šķipsniņa sāls.

Blendera krūzē liku nomizotus un gabalos sagrieztus divus lielus mīkstus banānus, kā arī pārlasītas un noskalotas spinātu lapiņas. Pielēju nedaudz ūdens un visu sablendēju viendabīgā masā. To lēju bļodā, piesitu olas un labi samaisīju. Tad piekaisīju kopā sajauktas mīklas sausās sastāvdaļas – auzu pilngraudu miltus, cepamo pulveri un sāli. Visu kopā kārtīgi samaisīju. Pannā uzsildīju eļļu – šoreiz olīvu un saulespuķu – un ar karoti lēju tur mīklu, lai veidojas nelielas pankūciņas. Cepu tās zeltaini brūnas – apmēram trīs minūtes no katras puses. Cukuru mīklai netiku pievienojusi, jo no banāniem tā ieguva dabīgu saldumu. Taču, ja, pankūkas ēdot, vēlēsimies to notušēt, lieliski palīdzēs zaļais bazilika pesto. Izmantojot spinātus un baziliku, zaļumu mērci iespējams pagatavot arī pašiem, lai gan pankūciņas varam baudīt arī ar bezpiedevu jogurtu vai skābo krējumu.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.