Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.72 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Piena zupa ar grūbām un biezpiena klimpām

Foto: Brigita Skaistkalne

• 100 gramu pērļu grūbu,

• 2 glāzes piena,

• sāls,

• 100 gramu saldētu vai konservētu zaļo zirnīšu,

• 200 gramu biezpiena.

Grūbas bēru katliņā, pārlēju ar divām glāzēm uzkarsēta ūdens un vārīju uz lēnas uguns pēc norādījumiem uz iepakojuma – apmēram 20 līdz 25 minūtes. Ja ūdens katliņā jau izvārījies, bet grūbas vēl nav kļuvušas mīkstas, šķidrumu varam papildināt. Pēc tam pielēju pienu, piebēru noskalotus un notecinātus konservētus zaļos zirnīšus, piekaisīju sāli garšai un visu uzvārīju. Tad no uguns nocēlu un verdošajā zupā ar karoti liku sausa, stingra biezpiena pikas jeb klimpas. Uzliku katliņam vāku un atstāju, lai minūtes piecas biezpiens izkarst.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.