Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.95 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Ķirbju un ābolu uzputenis ar cidoniju garšu

Foto: Brigita Skaistkalne

• 1 litrs ābolu sulas,

• 3 – 4 ķirbja šķēles,

• 150 – 200 mililitru cidoniju sulas,

• cukurs pēc garšas,

• 120 – 150 gramu mannas.

Litra krūzē liku nelielos gabaliņos sagrieztu ķirbja mīkstumu. Nomizoju un tāpat sagriezu arī dažus ābolus. Pielēju cidoniju sīrupu, arī vārītu ūdeni tā, lai krūze būtu pilna. Visu pārlēju katliņā un vārīju, līdz ķirbji un āboli kļuva mīksti, piekaisot arī cukuru, cik šķita nepieciešams, lai ēdiens būtu saldi skābs. Pēc tam maisot un pakāpeniski, lai nerastos kunkuļi, piekaisīju mannu un karsēju, līdz masa sāka biezēt. (Uz litru uzputenim parasti pievienoju gandrīz pilnu 200 gramu tilpuma glāzi mannas.) Visu padzesēju un sakūlu –pacietīgākie to var darīt ar koka karoti, bet steidzīgākie – ar mikseri. Pēc tam atdzesēts uzputenis ir baudāms ar pienu.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.