Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 2.15 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Spinātu salāti ar riekstiem

Foto: Brigita Skaistkalne

• 100 gramu spinātu lapiņu,

• ½ sarkanā saldā pipara,

• 1 liels ābols,

• 1 bumbieris,

• 1 avokado,

• sauja pekanriekstu vai citu riekstu,

• sauja dzērveņu,

• 4 ēdamkarotes olīveļļas,

• puscitrona sula,

• 1 ēdamkarote medus,

• sāls,

• pipari.

Nomizoju avokado un sagriezu šķēlītēs. Arī ābolu un bumbieri (varam izvēlēties – mizotus vai nemizotus) sagriezu šķēlītēs, bet no sēkliņām iztīrītu saldo piparu – sīkās strēmelītēs. Visu bļodā sajaucu ar pārlasītām, noskalotām un apsusinātām spinātu lapiņām. Pārbēru riekstus – šoreiz pekanriekstu vietā izmantoju sālītos riekstiņus – un noskalotas un apsusinātas purva dzērvenes. Labi sajaucu kopā eļļu ar citrona sulu, medu, sāli un pipariem un šo mērcīti pārlaistīju salātiem.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.