Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.99 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Vistas zupa ar dārzeņiem un sieru

Foto: Brigita Skaistkalne

• 2 gabali cāļa krūtiņas filejas,

• ½ burciņas angļu sinepju,

• 1 puravs,

• 3 kartupeļi,

• 2 burkāni,

• 1 kārbiņa kausētā siera,

• 1 bundžiņa konservētu zaļo zirnīšu.

Cāļa krūtiņas fileju sagriezu gabaliņos, samaisīju ar angļu sinepēm un atstāju pusstundu ievilkties. Pa to laiku sagatavoju pārējās zupai nepieciešamās sastāvdaļas. Pēc tam filejas gabaliņus ar nelielu augu eļļas piedevu pannā uz plīts ātri apcepu uz straujas uguns. Katliņā ūdenī liku sagrieztus puravus, tad apceptos cāļa filejas gabaliņus ar visu mērcīti, kas bija izveidojusies uz pannas. Kādu brīdi pavārīju, pievienoju gabaliņos sagrieztus kartupeļus un sarīvētus burkānus. Kad dārzeņi jau bija kļuvuši mīksti, garšai pieliku mazliet koncentrētā buljona, kausēto sieru, konservētos zaļos zirnīšus un arī sauju saplucinātu spinātu lapiņu. Visu uzkarsēju un pēc laiciņa varēju liet bļodiņās.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.