Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.74 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Jogurta, augļu un zefīra kārtojums

Foto: Brigita Skaistkalne

• 1 litrs jogurta,

• 2 ēdamkarotes želatīna,

• 1 kilograms zefīra,

• 1 kilograms augļu.

Želatīnu aplēju ar aukstu novārītu ūdeni un uzbriedināju, pēc tam izšķīdināju. Dzeramajam jogurtam bļodā piemaisīju izšķīdināto želatīnu. Jāraugās, lai jogurts nebūtu tikko izņemts no ledusskapja, bet būtu ar želatīnu vienādā temperatūrā, citādi veidosies kunkuļi. Pirms tam jau sagatavoju pārējās sastāvdaļas – zefīra pusītes vēl pārgriezu uz pusēm un sagriezu gabaliņos nomazgātas un apsusinātas zemenes, banānu un no sīrupa notecinātas konservētu persiku pusītes. Nu caurspīdīgā stikla traukā liku kārtām zefīru, tad jogurtu, bet pēc tam augļus ar ogām. Atkarībā no trauka lieluma kārtas varam atkārtot. Greznošanai – augļi un ogas. Bļodu ar desertu ievietoju ledusskapī līdz nākamajai dienai, taču laikam nevajadzēja tik ilgi ciesties, gardo kārtojumu nenobaudot. Varbūt nebiju izraudzījusies “pareizo” zefīru – šis baltais putojums jau bija sācis šķīst –, varbūt bļoda bija par dziļu, vai arī jogurtam vajadzēja pievienot nedaudz vairāk želatīna, bet kārtojums nešķita tik stingrs un apvēršams kā torte un bija ar karoti ēdams, toties kopumā ļoti garšīgs tāpat.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.