Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.74 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Šķiņķa un olu pastēte

Foto: Brigita Skaistkalne

• 100 gramu vārītas gaļas vai šķiņķa,

• 1 cieti vārīta ola,

• 1 ķiploka daiviņa,

• 2 ēdamkarotes skābā krējuma,

• 2 tējkarotes sinepju,

• 2 – 3 kaltēti tomāti eļļā,

• sāls,

• pipari.

Vārītu lāpstiņas gaļu sarīvēju uz rupjās rīves, tāpat arī – nolobītu vārītu olu. Ķiploku sasmalcināju spiedē. Samaisīju ar skābo krējumu, sinepēm un sīki sagrieztiem no eļļas izņemtiem saulē kaltētajiem tomātiem. Piekaisīju arī sāli un piparus. Bet, ja vēlamies pagatavot viendabīgāku pastēti, sastāvdaļas varam kopā sablendēt. No masas izveidoju kukulīti, pārsmērēju ar krējumu, rotāju ar vārītas olas ripiņām un sasmalcinātiem sīpolu lociņiem.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.