Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.95 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Kefīra želeja ar iebiezināto pienu un brūklenēm

Foto: Brigita Skaistkalne

• 2 glāzes kefīra,

• 1 ½ glāzes brūkleņu,

• 5 – 6 ēdamkarotes iebiezinātā piena ar cukuru,

• 2 tējkarotes vaniļas cukura,

• 2 tējkarotes želatīna.

Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Kefīru samaisīju ar iebiezināto pienu, piekaisot arī vaniļas cukuru garšai. Želatīnu aplēju ar aukstu novārītu ūdeni, uzbriedināju un pēc tam izšķīdināju, uzvārīt nevajag. Tad to iemaisīju kefīrā. Piejaucu arī apmēram glāzi atlaidinātu brūkleņu ogu, pārējās atstājot rotājumam. Balto kefīra un ogu maisījumu sadalīju deserta trauciņos un ievietoju ledusskapī, lai sastingst. Pēc tam pārbārstīju atlikušās brūklenes. Ja ir, desertu varam greznot vēl arī ar kādu piparmētras lapiņu.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.