Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.99 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Cāļa fileja turku gaumē

Foto: Brigita Skaistkalne

• 200 gramu cāļa krūtiņas filejas,

• 4 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta,

• kumīns,

• malti pipari,

• sāls.

Cāļa krūtiņas filejas gabaliņus noskaloju, apsusināju papīra dvielī un liku bļodā. Gaļai pārkaisīju sāli, maltus melnos piparus un nepārspīlētā daudzumā – maltu kumīnu. Labi samaisīju, lai garšvielas apņemtu visas filejas. Šoreiz jogurtu aizstāju ar kefīru, ko pārlēju gaļai. Pēc tam visu atkal rūpīgi samaisīju. Atstāju iemarinēties istabas temperatūrā apmēram 40 minūtes. Tad pannā labi uzkarsēju augu eļļu un liku tur filejas gabaliņus bez liekās marinādes. Cepu vairākas minūtes līdz zeltainumam, pēc tam gaļu apvērsu un zem vāka turpināju cept vēl vairākas minūtes.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.