Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Labu apetīti! Baltās šokolādes krēms ar avenēm

Foto: Brigita Skaistkalne

• 200 gramu saldētu aveņu,

• 1 ēdamkarote cukura,

• ½ tējkarotes vaniļas cukura,

• 1 tējkarote cietes,

• 100 mililitru saldā krējuma,

• 60 gramu baltās šokolādes.

Avenes liku katliņā un, lēni karsējot, uzvārīju, pēc tam īsu brīdi vēl pavārīju. Tad avenes izberzu caur sietu. Biezumus nevajadzēja, bet sulu lēju atpakaļ katliņā un karsējot iemaisīju tur cukuru, vaniļas cukuru, kā arī ēdamkarotē auksta ūdens izšķīdinātu cieti. Visu karsēju, līdz uzmeta burbuli. Ķīseli salēju stikla trauciņos un atdzesēju. Balto šokolādi salauzīju gabaliņos un kopā ar saldo krējumu uzkarsēju, līdz tā pilnīgi izkusa un veidojās viendabīga masa. Pēc tam to atdzesēju, saputoju un izlīdzināju pāri aveņu mērcei trauciņos.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.