Sastāvdaļas
Šokolādes kārtai:
• 150 g sviesta,
• 3 olas,
• 120 g cukura,
• 100 g miltu,
• 40 g kakao,
• ½ tējkarotes cepamā pulvera,
• šķipsniņa sāls.
Biezpiena kārtai:
• 150 g svaigā biezpiena siera,
• 40 g cukura,
• 2 ēdamkarotes miltu,
• 1 ola;
• ogas.
Brūnajai mīklai olas ar mikseri saputoju kopā ar cukuru, pēc tam pievienoju izkausētu sviestu un labi samaisīju. Atsevišķi izsijāju miltus – tos ņēmu 5 ēdamkarotes ar kaudzīti, kakao – arī to nesvēru, bet piekaisīju 4 tējkarotes, cepamo pulveri un sāli. Tad labi sajaucu olu un sviesta masu kopā ar miltu un kakao maisījumu.
Biezpiena kārtai samaisīju viendabīgā masā sieru “Ricotta” (izliku visu 250 gramu iepakojumu) kopā ar olu, cukuru, vaniļas cukuru garšai un miltiem.
Veidni izklāju ar cepamo papīru, vēl mazliet ietaukoju ar sviestu un izliku tajā apmēram 2/3 šokolādes mīklas. Virsū izlīdzināju gaišo biezpiena siera mīklu. Pēc tam piciņām liku tai pāri atlikušo šokolādes mīklu un visu ar koka irbulīti vēl nedaudz pajaucu, lai iegūtu raibāku kūku. Visbeidzot, tās mazliet iespiežot mīklā, izkārtoju ogas – šoreiz izmantoju saldētās zemenes un svaigas lielogu mellenes. Liku cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz pusstundu. Gatavo kūku atdzesēju un sagriezu gabaliņos.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne