Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

KONKURSS: Izmeklēšanu sāk Kristofers Barks

Izdevniecība “Latvijas Mediji” laidusi klajā zviedru rakstnieces Annas Jansones kriminālromānu “Pazudusī meita”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jau piecus gadus izmeklētājs Kristofers Barks nerod mieru. Viņš piedzīvojis vecāku ļaunāko murgu – viņa meita Vēra, kas plānoja precēties, savā vecmeitu ballītē pazūd bez vēsts. Pastāv aizdomas, ka meita ir noslīkusi, taču Barks negrib tam ticēt. Viņš dienas pavada, klaiņojot gar ezeru un meklējot pavedienus, taču, kad pazūd vēl viena sieviete, Barkam kļūst skaidrs, ka ļaunums nekur nav zudis. Un tad kaimiņos ievācas Denīse, kas ir tik ļoti līdzīga abām pazudušajām, ka rodas bažas, vai arī viņu nepiemeklēs tāds pats liktenis.

“Esmu neizsakāmi priecīga iepazīstināt jūs ar Kristoferu Barku. Viņš ir mans labs draugs! Esam baudījuši garas pastaigas apkārt vētrainajam Jelmarena ezeram, runājot par viņa pazudušo meitu, par viņa bijušo sievu alkoholiķi un viņa jauno lietu: pazudušo medmāsu, vārdā Petra. Viņa pazuda tajā pašā zvejnieku ciematā, kur savulaik viņa meita Vēra. Ceru, ka jums patiks Kristofera sabiedrība tikpat ļoti, cik man. Viņš var šķist nedaudz kaprīzs, taču viņam ir zelta sirds,” saka grāmatas autore Anna Jansone.

“Zviedru kriminālromāna autore mani pārsteidza vairākkārt un pozitīvi. Tieši skandināviskā “noir” atmosfēra bija tā, kas ļāva izbaudīt šo pelēki drūmo stāstu. Mitrums, aukstums, allaž rudenīgi miglainais laiks, skarbie cilvēku tipāži, senas traģēdijas, kas vieno mazā ciemata iedzīvotājus, kuri viens otru pazīst kopš dzimšanas. Šādos stāstos maz kas ir romantizēts, šeit prasās pēc karsta kakao un ievīstīties dziļāk siltā pledā, iekurt kamīnu un ieslīgt nomierinošajā dzirksteļu sprakšķēšanā, ik palaikam uzmetot baiļpilnu skatu uz logu, lai pārliecinātos, vai kāds no ārpuses nemanāmi nelūr iekšā apgaismotajā istabā. Patiks tiem kriminālromānu lasītājiem, kuri izbauda skandināvu “noir” atmosfēru, kuras pamatā ir noslēpumi, ciemats, kur viens otru pazīst, un problemātiski varoņi,” raksta grāmatu blogere Sandra Koka.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Anna Jansone ir viena no populārākajām kriminālromānu rakstniecēm Zviedrijā, kura ir ieguvusi starptautisku atpazīstamību. Ir pārdoti vairāk nekā pieci miljoni viņas grāmatu eksemplāru. “Pazudusī meita” ir pirmā grāmata sērijā par izmeklētāju Kristoferu Barku.

Atbildi pareizi…

… un, iespējams, saņemsi Annas Jansones romānu “Pazudusī meita”.

1. Cik valodās tulkots Annas Jansones detektīvromāns Pazudusī meita”?

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

a) 8 valodās,

b) 9 valodās,

c) 10 valodās.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

2. Kurš latviešu rakstnieks arī izdevis detektīvromānu “Pazudusī meita”?

a) Modris Pelšs,

b) Vairis Ozols,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

c) Aldis Bukšs.

3. Kurā gadā tika izdota pirmā Annas Jansones grāmata?

a) 1998.gadā,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

b) 1999.gadā,

c) 2000.gadā.

Sūti atbildes līdz 24.septembrim uz e-pastu info@dzirkstele.lvar norādi “Konkurss” vai īsziņā uz tālruni 26415659, norādot vārdu, uzvārdu un tālruņa numuru!

Atbildes

12.septembrī publicētā konkursa atbildes: 1. c) Inese Zandere dzimusi Dobelē; 2. b) pirmais Ineses Zanderes dzejas krājums saucas “Grāmatiņa”; 3. b) Ineses Zanderes dzejoļi atdzejoti 11 valodās. Ineses Zanderes dzejoļu krājumu bērniem “Putni mūs redz” saņems Inese Kindzule. Grāmatu var saņemt redakcijā mēneša laikā.

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet