● 1 kabacītis,
● 3 burkāni,
● 1 ola,
● milti – 5 ēd.k.,
● kefīrs – ½ glāzes,
● augu eļļa – 1–2 ēd.k.,
● sāls pēc garšas.
“Pamatreceptē norādīto sastāvdaļu daudzumu var ietekmēt gan kabacīša un burkānu lielums, gan arī to sulīgums. Tādēļ varbūt nāksies pievienot vai nu vairāk miltu, vai pat vēl vienu olu.”
Nelielu kabacīti un burkānus nomazgāju un apsusināju. Burkānus notīrīju un sarīvēju uz smalkās rīves, bet kabacīti – uz rupjās. Bļodā tiem pievienoju olu, kefīru, miltus un sāli. Visu samaisīju viendabīgā masā un piejaucu augu eļļu.
Ar karoti liku mīklu uzkarsētā un mazliet ietaukotā pannā un, no abām pusēm apgrozot, cepu pankūkas, līdz tās kļuva zeltaini brūnas. Burkāni tām piešķīra “saulainu” toni. Tās labi garšoja gan ar skābo krējumu, gan ar svaigu medu.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne