● Sāļie krekeri, ● 2 olas, ● cietais siers, ● 2 ķiploka daiviņas, ● majonēze, ● zaļumi, ● ikri.
OLAS IZVĀRĪJU, atdzesēju aukstā ūdenī un pēc tam nolobīju. Atdalīju baltumus no dzeltenumiem un tos atsevišķi sarīvēju uz smalkās rīves. Smalki sarīvēju arī sieru, cik šķita nepieciešams izvēlētā krekeru daudzuma sagatavošanai. Ķiplokus sasmalcināju spiedē un pievienoju sieram, pieliku arī sarīvētos olu baltumus. Masai piejaucu biezu majonēzi, raugoties gan, lai netiek par šķidru. Pēc tam ar šo maisījumu no vienas puses pārsmērēju krekerus un izkārtoju uz lēzenā šķīvja. Virspusi tiem vēl pārkaisīju ar sarīvētajiem olu dzeltenumiem. Uzkodas rotāju ar ikriem – te varam izmantot arī iecienītos sviestmaižu ikrus, grezni un pietiekami gardi būs tāpat. Kādu diļļu zaļumiņu arī vēl varam uzlikt.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne