Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Pīrāgs ar bumbieriem un mandeļu skaidiņām

Mīklai:
● 130 gramu miltu,
● 50 gramu sviesta,
● 1 ola,
● 1 ēdamkarote cukura,
● šķipsniņa sāls.
Pildījumam:
● 1 – 2 bumbieri,
● 20 gramu cukura,
● 1 ēdamkarote mandeļu skaidiņu,
● citrona sula,
● gabaliņš sviesta,
● medus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ne tikai ābolus, bet arī bumbierus lieliski varam izmantot gardu pīrāgu pagatavošanai. Vispirms samīcīju mīklu. Miltus, sāli, cukuru un aukstu sviestu saberzu kopā. Atsevišķi sakūlu olu un tās lielāko daļu arī pievienoju mīklai. Vēlreiz visu samaisīju, mīklas bumbu ietinu pārtikas plēvītē un uz 1 – 2 stundām ievietoju ledusskapī. Pēc tam, minūtes desmit pirms cepšanas, to izņēmu un uz miltiem apkaisītas cepamā papīra loksnes izrullēju apaļu plāksni.
Bumbierus nomazgāju, apsusināju, sagriezu gabaliņos un izliku virs mīklas, pārslacīju ar citrona sulu, pārkaisīju ar nelielu cukura daudzumu un mandeļu skaidiņām. Mīklas malas uzliecu uz augšu tā, lai nedaudz apsegtu pildījumu, un apsmērēju ar atlikušo olu. Bumbieriem vēl šur tur uzliku arī pa sviesta piciņai. Ar cepamo papīru izklāto plāti ar sagatavoto pīrāgu ievietoju līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz apmēram 30 minūtēm. Gatavo gardumu, pēc izvēles, vēl varam pārliet ar medu.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.