● 500 gramu biezpiena,
● 3 olas,
● 15 gramu kartupeļu cietes,
● 50 gramu cukura,
● 70 gramu dzērveņu,
● 60 gramu mandeļu,
● 100 gramu skābā krējuma,
● vaniļas cukurs garšai,
● 15 gramu kakao pulvera,
● 20 gramu sviesta veidnes ietaukošanai.
Biezpiena sacepumu varam pagatavot pēc dažādām receptēm. Šī ieinteresēja tādēļ, ka te izmantots bagātīgāks sastāvdaļu klāsts.
Bļodā liku biezpienu, skābo krējumu, olas, kartupeļu cieti, cukuru un vaniļas cukuru. Visu kopā sablendēju. Mandeles ar nazi sasmalcināju, pievienoju biezpiena masai un ar lāpstiņu samaisīju.
Masu sadalīju divās daļās. Vienu daļu jau izlīdzināju ar sviestu ietaukotā veidnē.
Atlikušajai biezpiena masai pievienoju ēdamkaroti kakao pulvera un lielogu dzērvenes. Visu labi samaisīju un izlīdzināju šokolādes masu veidnē virs baltās kārtas.
Ievietoju trauku līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz vismaz pusstundu. Gatavo sacepumu pēc tam padzesēju un sagriezu gabaliņos. Saldummīļiem gan, iespējams, “prasīsies” vairāk cukura, jo, pēc receptes, vajadzēja pievienot tikai divas ēdamkarotes.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne